Tomatolympiaden har blivit ett klassiskt inslag på karnevalen. I år går den av stapeln på torsdag 4 juli på stora scenen klockan 18.00. Under olympiaden tävlar fyra lag mot varandra i olika grenar kopplade till Närpes. Kom med och heja på lagen eller medverka med ett eget lag!

I år är det kulturansvariga Sarah Woodward och turismkoordinator Maria-Filippa Sundlin som håller i trådarna för olympiaden. Under planeringen av årets olympiad har de fokuserat särskilt mycket på karnevalens ursprungsidé – nämligen att lyfta fram växthusnäringen samtidigt som man fokuserar på att ordna ett roligt evenemang.

Kampen om vinnartiteln är stenhård och fjolårets vinnare Flow Dance Company medverkar för att försvara titeln. Blev du intresserad och skulle vilja vara med? Ännu har du chansen att medverka med ett lag! Mejla ert lagnamn och vem som medverkar (fyra personer behövs) till e-posten . Anmäl laget senast 23.6.2024.

Dessutom ordnas det också musikuppträdanden på stora scenen under torsdag. Närpes Skolmusikkårs gamylorkester och gamyldrillflickor uppträder klockan 17. Har du varit musikant eller drillflicka i Skolmusikkåren och vill vara med i gamylorkestern? Läs då mera här: https://www.nsk.fi/gamyler.

Efter olympiaden uppträder The Continentals med svängig blues och rock som inte kommer att lämna publiken oberörd!