Ett omtyckt evenemang av den yngre deltagarskaran på karnevalen är Tomatrock. I år ordnas Tomatrock återigen i parken där fyra olika band uppträder.
Evenemanget är avgiftsfritt och ordnas av Närpes stad.

Kvällens lineup är följande:
18.00 Puupääz
19.00 Trevar Manning
20.00 Väinö Honkanen ja Valtio
21.00 Standard Demand

LÄR KÄNNA BANDEN:

Vem är PUUPÄÄZ?
PUUPÄÄZ är ett band från Närpes. Bandet består av Kurt-Erik Svetsfog på sång och gitarr från de djupaste skogarna i Yttermark. På bas har de sädesbonden Bo-Eskil Haveråker från de bredaste åkrarna i Kåtnäs. På trummor har de skogshuggaren ända från Järriskyvä, Siggurt Allööv. Tidigare medlem i Järriskyvän Orkesteri Oy. På gitarr har de Teuvas number one jägare, Karl-Hälge Skottinen. Tillsammans är de PUUPÄÄZ.

Vem är Trevar Manning?
Trevar Manning är en stigande socialt medveten hiphop-artist som kommer från USA som gör ett djupt intryck med sin själfulla musik och sitt kraftfulla budskap. Texternas fokus ligger på bl.a. den mentala hälsans betydelse, sociala frågor och reflektioner över livet i allmänhet. Mannings rena och autentiska hiphopstil resonerar djupt hos publiken världen runt. För tillfället samarbetar Trevar med de hyllade artisterna Setä Tamu och Kuningas Pähkinä på sitt kommande album, planerat att släppas i sommar.

Vem Väinö Honkanen ja Valtio?
Väinö Honkanen är en artistnykomling från Helsingfors och Valtio är hans rockande orkester. I gruppens särpräglade suomirock hörs intryck från såväl pop, blues, punk som ståltrådsrock, och i sina personliga texter behandlar Honkanen situationer ur verkliga livet som man lätt kan identifiera sig med – tidvis naturligtvis grovt överdrivet samt dansande på gränsen mellan påhittat och sant. Bandet grundades 2019 och är framför allt känt för sina underhållande spelningar, som ofta överraskar såväl artisterna själv som publiken.

Vem är Standard Demand?
Standard Demand bjuder på lite av det gamla och lite av det nya, samtidigt som de blandar fångande poppunk med gammaldags rock och metal. Bandet kommer från Vasa och ger scenen den där speciella unga och fartfyllda energin!