På fredag hoppas vi sommarvädret visar sig från sin bästa sida eftersom det ordnas mycket roligt karnevalsprogram. I detta inlägg presenteras upplägget på stora scenen fredagen den 5 juli.

Karnevalens första uppträdande är av Närpes skolmusikkår kl.16.30. Visste du att Närpes Skolmusikkår till och med invigde den allra första karnevalen 1 augusti 1982? Under årets karneval uppträder två olika blåsorkestrar och fyra olika drillgrupper i åldern 10–20 år.

Kvällens andra uppträdande är av Närpes Gymnastikklubb – Artistica som bjuder på program bestående av dans varvat med konster och trix. Även Dansskolan Flow Dance Company, som står för kvällens tredje uppträdande, bjuder på en energisk och fartfylld dansuppvisning med barn och unga i olika åldrar.

Det fjärde och sista uppträdandet på stora scenen för kvällen är av Närpes Spelmansgille & Folkdansare. Närpes Spelmangille firar 50 verksamhetsår i år och uppträder med lokal folkmusik, klassiska spelmanslåtar och kända evergreens. Folkdansarna är ett nytt tillskott till verksamheten och de uppträder tillsammans med gillet under en del av spelningen. Dansarna bjuder även upp intresserade ur publiken att komma och testa på folkdans!

Under kvällen ordnas också prisutdelning av IF Kraft som delar ut priset Årets kraftare kl.17.45.

 

Stora scenen hittas framför Tokmanni och är en tillgänglig plats.

Programmet ordnas av Närpes stad och är avgiftsfritt för deltagare.