Kuvassa: Pro Mosquitos racing rf.:in dragracingauto

Närpiön kaupunki järjestää Tomaattikarnevaalien suositun maksuttoman päiväohjelman, mutta tapahtuman aikana tarjolla on paljon muutakin ohjelmaa eri järjestäjiltä. Karnevaalien verkkosivuilta ja ohjelmalehtisestä kyseiset tapahtumat löytyvät kohdasta Oheisohjelma, mikäli niistä on ilmoitettu kaupungille. Oheisohjelman tiedot on ilmoitettu lopuksi kunkin päivän kohdalla.

Tässä muutamia poimintoja tämän vuoden karnevaalien oheisohjelmasta:
Black Box Bus
Tämä mielenkiintoinen taideprojekti vie sinut ajelulle ympäri Närpiötä – ylösalaisin! Kuvataiteilija Hans G. Hästbacka on suunnitellut linja-autoon nykyaikaisen camera obsuran, jonka avulla näkymät kääntyvät ylösalaisin osallistujille. Kierroksen opastuksen on järjestänyt Närpiön Opaskerho. Kierrokselle pääsee osallistumaan keskiviikkona ja torstaina ja se on maksullinen. Lue lisää karnevaaliohjelmasta.

Näyttelyitä
Jos pidät näyttelyissä käymisestä, olet onnekas, sillä tänä vuonna Tomaattikarnevaalien yhteydessä järjestetään peräti neljä eri näyttelyä. Nämä ovat:
– 16.00-22.00 Kotiseutuyhdistys Närpes Hembygdsföreningin näyttely kasvihuone-elinkeinon historiasta Närpiössä torilla (perjantai ja lauantai)
– 16.00-22.00 Pro Mosquitos racing rf. tuo nähtäville kiihdytyskisoissa käytettävän auton Akranesintien pysäköntialueella (perjantai)
– 10.00-14.00 Närpiön palokerho esittelee paloautoja ja varusteita Akranesintien pysäköntialueella (lauantai)
– 8.00-20.00 Taidekerho Närpes Konstklubbin näyttely taidehallissa, teemana kukat (keskiviikko-lauantaina)

Pride puistossa
Tänäkin vuonna karnevaalien aikana järjestetään Pride-tapahtuma puistossa. Ohjelma alkaa kello 11.00 tämän vuoden tapahtuman suojelijan Johanna Borgin puheella, jota seuraa Emina Arnautovićin puhe. Puheiden jälkeen järjestetään kylttityöpaja ja lisäksi suomenruotsalainen Queerpodden järjestää kasvomaalausta ja glitter-pisteen. Kello 13:00 Pride-kulkue etenee karnevaalialueen läpi päälavalle. Tapahtuman lopuksi hengaillaan puistossa ja ABELA esiintyy. Tule mukaan!