Tomaattikarnevaalit ovat ihan pian ja jotkut asiat on hyvä tietää etukäteen, riippumatta siitä onko käynyt tapahtumassa monta kertaa ennenkin vai onko tulossa paikalle ensimmäistä kertaa. Tässä lisätietoa pysäköinnistä, teiden sulkemisesta, vesipisteistä, ensiavusta, paikoista ja sijainneista.

Pysäköinti
Karnevaaleja vietetään Närpiön keskustassa 3.-6. heinäkuuta. Pysäköintitilaa voi olla tarjolla niukasti erityisesti perjantaina ja lauantaina. Kannattaa tulla kimppakyydillä jos mahdollista!

Yleiset pysäköintialueet löytyvät seuraavista paikoista:
Närpiön kaupungintalo, Kirkkotie 2
Yritystalo Dynamo, Närpiöntie 2
Elhusetin parkkipaikka
Nybrontie 11 (ent. leipomon tontti)
Ingvestorget suihkulähteellä, Närpiöntie 4

Teiden sulkeminen
Osa Närpiöntiestä suljetaan liikenteeltä perjantaina 5.7. kello 8:00 ja pidetään suljettuna yön yli lauantaihin. Se avataan uudelleen aikaisintaan lauantaina kello 18:00. Keskustan läpi kulkee kiertotie Puistotien ja Jokitien kautta.

Karnevaalien ohjelma
Matkailuneuvonnasta ja Mittistan-talosta voi hakea ohjelman paperimuodossa. Se sisältää myös kartan tapahtumapaikkojen sijainneista. Koko ohjelma löytyy myös Tomaattikarnevaalien Facebooksivuilta ja verkkosivuilta tomatkarnevalen.fi/karnevalsprogram.

Vesi ja ensiapu
Närpiön torilla olevassa matkailuneuvonnassa on vesi- ja ensiapupisteet.

WC
Karnevaalien kävijoille on varattu käymälöitä eli bajamajoja ja pisuaareja, jotka löytyvät päälavan läheisyydestä sekä puistosta. Inva-WC sijaitsee Citygrillenin luona torilla.

Saavutettavuus karnevaalien aikana
Citygrillenin luona torilla on kaksi inva-pysäköintipaikkaa markkina-alueen yhteydessä. Päälavan luona on varattu alue pyörätuolia käyttäville. Inva-WC sijaitsee Citygrillenin luona torilla.

Markkinoiden ja päälavan alueilla on enimmäkseen asfalttia ja jonkin verran myös mukulakiveä. Johdot voivat rajatuilla alueilla ylittää jalkakäytävän, mutta ne on päällystetty matoilla onnettomuuksien ehkäisemiseksi ja ylittämisen helpottamiseksi. Puistossa alusta on ruohoa.

Esteettömistä alueista löytyy lisätietoja kohdasta Paikat.

Paikat
Karnevaalien aikana ei ole mahdollista varata paikkoja Närpiön kaupungin maksuttoman ohjelman aikana. Kannattaa siis tulla ajoissa saadaksesi haluamasi paikan!
Päälavan luona on tuoleja, joissa on selkänojat. Päälavan luokse on varattu alue pyörätuolia käyttäville.

Frans Henriksonin salin tuolit on numeroitu, mutta niitä ei voi varata etukäteen. Lisäksi käytettävissä on ylimääräisiä tyynyjä, joilla saa pehmeämmän istuimen. Salissa ei ole varattu erityistä aluetta pyörätuolin käyttäjille, mutta katsomon viereen voi asettua tai käyttää alinta tuoliriviä. Paikkoja ei varata etukäteen, joten kannattaa tulla ajoissa.

Puistoon on sijoitettu penkkejä. Näitä ei ole numeroitu eikä niissä ole selkänojaa. Puistossa ei ole varattu aluetta pyörätuolin käyttäjille, mutta penkkien viereen voi asettua. Huomaa, että alusta on ruohoa.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Närpiön torin matkailuneuvontaan, joka on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 12.00-20.00 ja lauantaina klo 10.00-16.00.

Lämpimästi tervetuloa!