Tomatkarnevalen är snart här och oberoende om man många gånger besökt karnevalen eller om det är ens första gång så finns det några bra saker att veta på förhand. Här kan du läsa mera om parkering, avstängning av vägar, var du hittar vatten, första hjälp, platser, tillgänglighet under karnevalen och var du hittar programmet.

Parkering
Karnevalen firas i Närpes centrum 3‐6 juli. Det kan bli trångt om parkering, speciellt under fredagen och lördagen. Samåk gärna med någon!

Allmänna parkeringsplatser hittas på följande ställen:
Närpes stadshus, Kyrkvägen 2
Företagshuset Dynamo, Närpesvägen 2
Parkeringen vid Elhuset
Nybrovägen 11 (f.d. bageritomten)
Ingvestorget vid fontänen, Närpesvägen 4

Avstängning av vägar
En del av Närpesvägen stängs av på fredag 5.7 klockan 8:00 och hålls stängd över natten till lördag. Den öppnas igen tidigast klockan 18.00 på lördag. En omfartsväg skapas genom centrum via Parkvägen och Åvägen.

Karnevalsprogrammet
Vid turistinfon och i Mittistan‐huset kan du hämta programmet i pappersformat. Det fysiska programbladet innehåller även en karta över programpunkternas placering. Du hittar även hela karnevalsprogrammet på Tomatkarnevalens Facebooksida och Tomatkarnevalens hemsida: https://tomatkarnevalen.fi/karnevalsprogram/.

Vatten och första hjälp
Vid turistinfon på Närpes torg hittar du vattenstation och första hjälp.

Toaletter
För karnevalens besökare finns toaletter i form av bajamajor och pissoarer vid stora scenen, samt i parken. En inva‐toalett finns vid Citygrillen på torget.

Tillgänglighet under karnevalen
Två inva‐parkeringsplatser finns vid Citygrillen på torget i anslutning till marknadsområdet. Vid stora scenen finns ett reserverat område för personer i rullstol. En inva‐toalett finns vid Citygrillen på torget.

På marknads‐ och stora scenområdet förekommer mestadels asfalt och en del kullersten. Kablar kan på begränsade platser korsa gångbanan, men är täckta med matta för att förhindra olyckor och för att man lättare ska ta sig över dem. I parken är underlaget gräs.

För tillgängliga platser se mera under rubriken Platser.

Platser
Under karnevalen är det inte möjligt att boka platser under Närpes stads avgiftsfria program. Kom i tid för att få den plats du önskar!

Vid stora scenen finns stolar utplacerade och stolarna har ryggstöd. Vid stora scenen finns ett reserverat område för personer i rullstol.

I Frans Henriksonssalen är stolarna numrerade, men kan inte bokas i förtid. Det finns dessutom sittkuddar att använda för att få en mjukare stol. I salen finns inte ett reserverat område för personer i rullstol, men det är möjligt att placera sig på sidan om läktaren eller använda nedersta stolsraden. Det finns inga platser reserverade på förhand så kom i tid för att få den plats du önskar.

I parken finns bänkar utplacerade. Dessa är inte numrerade och har inte ryggstöd. I parken finns inte ett reserverat område för personer i rullstol men det är möjligt att placera sig vid sidan om bänkarna. Observera att underlaget är gräs.

Vid eventuella frågor kan man vända sig till turistinformationen som finns mitt på Närpes torg. De har öppet onsdag‐fredag kl.12.00‐20.00 och lördag kl.10.00‐16.00.

Varmt välkommen!