Jos haluat kokea tavallista upeamman kulttuurielämyksen, kannattaa tulla Frans Henriksonin saliin Mittistan-taloon perjantaina. Illan aikana siellä esiintyy kaksi yhtyettä – ensin Leagus ”Flora Eallin” kello 18.00 ja sen jälkeen Anja Storelv Band kello 19.30.

Leagus ” Flora Eallin” on pohjoisnorjalainen jazzia ja improvisaatiomusiikkia soittava ensemble. Yhtyeen jäsenet ovat Herborg Rundberg ja Kristian Svalestad Olstad. Heitä on kuvattu saamelaiseksi uusmusiikiksi/improvisaatioyhtyeeksi, joka ammentaa vaikutteita muun muassa nykymusiikista, ambientista, rockista ja saamelaiseen identiteettiin pohjautuvasta vapaasta improvisaatiosta.

Yhtye vakiinnutti paikkansa vuonna 2016 debyytillään Lea Áigi ja sitä seuranneella albumillaan Naimaka, jotka molemmat ovat saaneet ylistävät arvostelut. Tarkkaan valikoidun pohjoisnorjalaisen jazzensemblen lisäksi valosuunnittelusta ja kuvapuolesta vastaa valo- ja videosuunnittelija Torbjørn Thrane Sandnes. Sandnes on tehnyt useita vuosia yhteistyötä LEAGUSin kanssa, joka on saanut loistavia arvosteluja visuaalisista konserteistaan.

Anja Storelv Band on Ruotsin Norrbottenissa toimiva saamelainen yhtye Pohjois-Norjasta. Musiikkia luodaan Anjan joikujen lisäksi myös perinteisten joikujen ja sanoitusten pohjalta. Yhtyeen jäsenet ovat Anja joka joikaa ja laulaa, vaskisoittimia soittava Erik Sjögren, kitaristi Dag Lindgren, lyömäsoittimia soittava Lars Pauline ja Hans-Lennart Bruun, joka soittaa kontrabassoa, sähköbassoa ja harmonikkaa. Närpiössä esiinnytään kuitenkin hieman pienemmällä kokoonpanolla, lavalla ovat Anja Storelv, Lars Pauline ja Hans-Lennart Bruun.

Anja Storelv oli esillä syksyllä SVT:n ”Vargen och Storelvs magiska resa” –dokumenttisarjassa ja osallistui Hans-Lennart Bruunin kanssa myös vuoden 2020 pandemian aikana pidettyyn SVT:n Luciajuhlaan Jukkasjärvellä.

Osallistujille maksuttoman ohjelman järjestää Närpiön kaupunki. Tervetuloa!